Researchers

IZUMI Hidemi

IZUMI Hidemi
Professor
Faculty Department of Science and Technology on Food Safety / Graduate School of Biology-Oriented Science and Technology
Researchmap https://researchmap.jp/453758

Education and Career

Education

  • - 1981 , Shizuoka University, Faculty of Agriculture,
  • - 1981 , Shizuoka University, Faculty of Agriculture,
  • - 1983 , Shizuoka University, Graduate School, Division of Agriculture,
  • - 1983 , Shizuoka University, 農学研究科,
  • - 1991 , Osaka Prefecture University, 農学研究科,

Academic & Professional Experience

  • 2001 - 2005 , Kindai University Faculty of Biology-Oriented Science and Technology
  • 2001 - 2005 , Associate Professor, Kinki University,
  • 2005 , - 近畿大学生物理工学部 教授
  • 2005 , - Professor, Kinki University,
  • 1995 - 2001 , 近畿大学生物理工学 講師
  • 1995 - 2001 , Assistant Professor, Kinki University,
  • 1984 - 1995 , Kindai University Experimental Farms
  • 1984 - 1995 , Research Assistant, Kinki University,
  • 1992 - 1994 , アメリカ農務省 博士研究員
  • 1992 - 1994 , Past-Doc., USDA
  • School of Bio-Oriented Sci. & Technol.
  • Experimental Farm

Research Activities

Research Areas

  • Life sciences, Food sciences
  • Environmental science/Agricultural science, Horticulture
  • Humanities & social sciences, Home economics, lifestyle science

Research Interests

食品保全学, 食品科学・栄養科学, 食品安全学, Food Science and Nutritional Chemistry, Food safety

Published Papers

  1. Viability of sublethally injured indicator and pathogenic coliform bacteria on fresh-cut cabbage during storage in an active MAP of 10% CO2
    KIYOSHI SATO; HIDEMI IZUMI
    Journal of Microorganism Control  28  (3)  , 109-116, 23, Oct. 2023  , Refereed
  2. Development of predictive model for bacterial growth in fresh-cut cabbage
    佐藤 聖; 山脇 伸行; 阿野 貴司; 泉 秀実
    近畿大学生物理工学部紀要 = Memoirs of the Faculty of Biology-Oriented Science and Technology of Kindai University  49  , 1-10, 31, Oct. 2022  , Refereed
  3. Microbiology and Quality Attributes of ‘Pione’ Grapes Stored in Passive and Active MAP
    Kiyoshi Sato; Hidemi Izumi
    Horticulturae  8  (6)  , 524-534, 15, Jun. 2022  , Refereed

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Books etc

  1. 園芸利用学 , 泉 秀実 , 第2章 青果物の生産および輸出入の変遷とサプライチェーン、第11章 青果物の一時加工 , 第2章 青果物の生産および輸出入の変遷とサプライチェーン、第11章 青果物の一時加工 , 文永堂出版 , Apr. 2021
  2. 食品製造・検査における芽胞・損傷菌とその検出・制御技術 , 泉 秀実 , 第3章 損傷菌・芽胞菌の検出・評価法 3 蛍光染色法(栄養細胞)、第4章 殺菌プロセスに於いて発生する損傷菌の特性 4 次亜塩素酸水(電解水)処理 , 第3章 損傷菌・芽胞菌の検出・評価法 3 蛍光染色法(栄養細胞)、第4章 殺菌プロセスに於いて発生する損傷菌の特性 4 次亜塩素酸水(電解水)処理 , シーエムシー出版 , May. 2020
  3. Controlled and Modified Atmosphere for Fresh and Fresh-Cut Produce , IZUMI Hidemi , CA/MA requirements for spoilage microorganisms and human pathogens , CA/MA requirements for spoilage microorganisms and human pathogens , Elsevier , Mar. 2020

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Conference Activities & Talks

  1. カット青果物の微生物汚染と品質保証について , 泉 秀実 , 食品の品質保証懇話会 , 22, Jun. 2023
  2. 安心・安全な青果物のための微生物制御と品質保持 , 泉 秀実 , テックデザインZoomセミナー , 21, Oct. 2022
  3. カット野菜の微生物的安全性 -現状と今後の課題- , 泉 秀実 , 第82 回 惣菜のわかる八百屋塾 , 22, Sep. 2022

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MISC

  1. 農産物の輸出に向けた「温度管理とMA包装」 , 泉 秀実 , ukabis (https://www.ukabis.com/)レポート , Jan. 2023
  2. カット野菜の衛生管理と技術開発 -予測微生物描画プログラムの提供- , 泉 秀実 , ukabis (https://www.ukabis.com/)レポート , Sep. 2022
  3. COVID-19に関する食品産業用ガイダンス(暫定版)-フードチェーンにおける食品安全- , 泉 秀実 , 令和2年度アグリプラットフォームコンソーシアム年次報告書 , 87 , 94 , Mar. 2021

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Patents

  1. 遺伝子組換え動物の組織又は分泌物が混入しているか否かを判別する方法 , 泉 秀実, 九州大学大学院農学研究院, 高知大学理学部

Awards & Honors

  1. 2010, American Society for Horticultural Science, Outstanding International Horticulturist
  2. 2007, 日本食品保蔵科学会, 学会賞
  3. 1998, 日本食品保蔵科学会, 奨励賞

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Research Grants & Projects

  1. 内閣府, 戦略的イノベーション創造プログラム(SIP), 生産から流通・消費までのデータ連携により最適化を可能とするスマートフードチェーンの構築
  2. コンソーシアム和歌山, 大学等地域貢献促進事業, 紀州金山寺味噌の衛生的製造・出荷とその普及
  3. 文科省, 科学研究費, カット青果物の酵素的褐変に及ぼす微生物の関与とその機構

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